FEM DE GUIES TURÍSTICS PER BARCELONA

Aquest novembre, els i les alumnes de 3r d’ESO de l’Escola Montessori van fer una excursió per la ciutat de Barcelona per conèixer els edificis més emblemàtics de la ciutat comtal com la casa Batlló, la Pedrera, l’hotel W, la catedral de Barcelona, el palau de la Música, la casa Atmaller, el MACBA i fins i tot la universitat de Barcelona.

L’activitat, que es va desenvolupar dins del context del temari d’estructures de la assignatura de tecnologia, consistia en realitzar per parelles una exposició d’un edifici emblemàtic de la ciutat sense powerpoint ni eines digitals, sinó ajudant-se únicament de la façana del mateix edifici i algunes fotografies impreses per tal de mostrar a la resta d’alumnes com era l’interior de l’edifici que describien.

Cada exposició havia d’incloure la simbologia i estil arquitectònic de la façana, la història de l’arquitecte i l’origen de l’edifici, així com explicar els detalls, i curiositats i modificacions que l’edifici havia patit al llarg del temps.

A l’hora, cada alumne havia de prendre apunts, ja que els guies turístics havien preparat una sèrie de preguntes que més tard a classe haurien de respondre la resta del grup a mode d’examen per tal de comprovar si realment havien entès i après els conceptes i la informació bàsica que s’havia exposat.

Va ser tot un repte, ja que havien d’adaptar-se al soroll, la gent del carrer, els cotxes.. i fins i tot la resta de guies turístics que estaven treballant!

L’excursió va incloure la visita a la Universitat de Barcelona, on els alumnes van entrar per conèixer de més a prop com es desenvolupa la vida universitària als passadissos, l’aula Magna, els espais de descans i fins i tot la biblioteca.

La sortida va finalitzar a la platja de la Barceloneta amb l’hotel W, on els estudiants van poder gaudir de temps lliure a la platja realitzant activitats de cohesió i unió de grup.

Sens dubte va ser una excursió molt completa, lúdica i interessant que els estudiants van saber aprofitar per conèixer una mica més el seu entorn i aprendre a vore i reconèixer l’art, la història i la tecnologia des d’un punt més pràctic i autèntic.

Aquí teniu unes fotografies d’aquest dia amb els alumnes de 3r d’ESO.

David Gimeno, professor d’informàtica i tecnologia de l’Escola Montessori