Tom Cruise i la ISS

L’actor Tom Cruise i el fundador de SpaceX, Elon Musk, juntament amb la Nasa, planegen la primera pel·lícula filmada realment a l’Estació Espacial internacional (ISS), sense trucs ni efectes especials.

Al març d’aquest any a l’empresa Axiom Space va arribar a un altre acord amb SpaceX per enviar una Crew Dragon a la ISS amb tres passatges de pagament a finals de 2021 o principis de 2022. El preu de cada seient: 55 milions de dòlars. Un dels quals podria ser ocupat per l’actor Tom Cruise.

Evidentment, el lògic és que no hi anés sol i que l’acompanyés algun càmera o director, o bé algun altre actor o actriu. 

Tom Cruise

Curiosament, fa quinze anys, el director James Cameron ja va planejar enviar a Tom Cruise a l’espai amb una Soiuz per rodar una pel·lícula, un projecte que finalment no va tirar endavant.

Cruise és conegut per fer les seves pròpies escenes de risc i va obtindre la seva llicència de pilot comercial després del seu rol a la pel·lícula Top Gun.

Però a més, si aquest projecte segueix endavant, Cruise serà la primera estrella de Hollywood en aparèixer a la pantalla des de més enllà de l’atmosfera terrestre.

Viatgi o no Tom Cruise a la ISS, el que sí és segur és que en els propers anys veurem cada cop més turistes en la ISS.

L’actitud de la NASA respecte al turisme espacial ha donat un gir de 180º des que el nord-americà Dennis Tito es convertí en el primer turista espacial l’any 2001

Dennis Tito
Gay Laliberté

Després de Tito, la darrera vegada que va viatjar un turista a l’estació espacial va ser el 2009, quan Guy Laliberté —un dels fundadors del Circ del Sol— va partir a l’espai a bord de la Soyuz TMA-16. Laliberté va pagar uns 35 milions de dòlars per l’aventura.

David Gimeno Martín, professor d’Informàtica i Tecnologia de l’Escola Montessori.